Saturday, April 30, 2011

VIEWER DARI KL

AKU HARAMKAN VIEWER DARI KL YANG MULUT BESAR
KO DA BCA BLOG AKU TANPA IZIN,
DIAM2 SUDAH LAAAAA.......
LELAKI TP MULUT CAM PEMPUAN,
P POTONG TROS LA LG BAIK!!!

Filem

Salam sayang semua....
aku betul2 teruja dan bangga dengan filem malaysia
kenapa??? hang tengok la filem kat bawah ni.

video

haaaaaaaaa.........teruja kan????
sape yang cakap biase je 2 mmg buta la..
anyway cian kat aku sbb aku xley nk tgk kat pawagam sebab
bulan 6 aku da ade kat kampung, so biase la
kampungku mana ada pawagam

tapi siyes aku akan beli CD dia..
kepada yang minat sile2 la support filem malaysia kita yeee
anyway, aku ase Cakiya mesti suka cite ni.

Cayang kamu Cakiya, sory coz i dun believe u.
~~~~muaaaxxzz~~~~

Menu hari ini

Salam semuanyaaa...................
Hari ni punyer menu???
ingt nk cr hotdog goreng pun sodap!!
tapi tetiba terjumpa dengan benda ini...
ape lagi pandangnku xley bertukar arah loorr.....



Ne chan yang ajar aku makan cam ni
tp aku makan ais cream jer!!
roti letak tepi.
hahahahahahaha.........
anyway, ape menu korang hari ni??

Thursday, April 28, 2011

Terindah......

Salam sayang semua..........
aku cuma nak share photo2 ni
sbb aku ase sweet sgt2...
photo2 ni ade org kasi kat aku d tagged
so nk share kat cni...
~~~ENJOY~~~~















Study dulu.........
doa kan kejayaan bersama yeee......
Assalamualaikum..
=)

Tuesday, April 26, 2011

miz my mum n dad

Salam sayang semua..........
skarang da lebih kurang pukul 2.30am
nape aku xtdo ag???
slh 2 sbb ak br blk dr library
cam rajin an??? uhuhuhuhuhuk!!

Magrib tadi aku dapat khabar buruk
abah aku xcident, aku sendiri xtau crita sebenar
tapi alhamdullillah xla teruk sgt tpi 
adik aku ckp dia xringan sgt n xteruk sgt.

katanya abah aku lupa ape yg jadi.
tepaksa tahan kat wad malam ni..
tlg doa kan abah aku xde pape en..
aku isau giler tadi, pas tau keadaan dia sebenar br ok sket pkiran ni

Then aku jumpa kata2 ni kat FB
asenyer sume org pn da bc, tp aku ttp nk share kat blog ni
ini kan blog aku, sat ag anak aku nak bc lk blog ibunyer!!

At 3 yrs "Mommy, I love you".
At 10 yrs "Mom whatever."
At 16 yrs "My Mom is so annoying."
At 18 yrs "I wanna leave this house."
At 25 yrs "Mom, you were right."
At 30 yrs "I wanna go to Mom's house."
At 50 yrs "I don't wanna lose my Mom."
At 70 yrs "I would give up EVERYTHING for my Mom to be here with me."
♥♥♥♥♥♥♥♥ You only have 1 Mom ♥♥♥♥♥♥♥♥

miss myfamili so much n miss budak2 kecik kat bawah ni.....



aku ase sampai d cni dulu,
jgn lupa doakan abah aku supaya cepat sembuh.
moga2 dia xmengalami kecederaan yang teruk
sbb medical check up nyer result lom kuar ag.

Salam sayang semua...

Saturday, April 23, 2011

Mari setady

malam semua,
tajuk kali ni, mari study..
ah haaaaaaaa...........dengar nyer cam raji en.
tapi rajin ke x dah terpaks nak wat cm ne.
tp blajar power ni excited gak bg aku sbb aku leh phm bnda ni
dr aku blajar assembly code sume kejadah leeeeeeeee........

ceritenyer aku study kat library campus
wah, giler cren, ak ase aku lom abes jelajah seluruh library 2
sbb 2 la nmpk cam jakun sket
uwakakakakakahhh............

Alhamdullilah aku leh dpat ape yg aku nk hari ni,
arap2 esok aku lagi bersemngt nk study
study sorang ke????
mesti la x, ne chan yang teman kn aku
weellll, aku hnya ad dia je kat u ni, sape lagi yg nk
hang out ngn ku klo x dia

ni ade pic yg aku lukis tadi tyme aku dk brangn2
uhuk........>tipu<

















Aku ase sampai cni lu,
aku nk sambung study sket ag...
nyte semuanyaaaa.........
wassalam....






Friday, April 22, 2011

Rahsia cakiya ke??

assalamuaaikum semua..............
hari ni nk share rahsia sape2 yg lahir pd hari berikut


aku sharing bnda ni sbb cakiya aku lahir pd tanggal 28
jeng jeng jeng!!!!!!!!!
ak ase sume yg tercatat 2 ad btl kecuali
"suka sekali merayu"
dia bkn jenis cam 2

yang lain sume samer je kot
sampai cni dulu,
mau study aaahh...........

Wednesday, April 20, 2011

Suami penuh pengertian

Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi,

 dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
 kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi,
dia akan menjadi lemah!!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
 hanya jika dia sangat menyayangimu
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,
jika seorang istri pernah menangis karenamu,
 tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
 tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin,
kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu.
Lihatlah jauh kedalam matanya.
Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya.
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya.
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk
begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.



Baru balik dari perak..

assalamualaikum semua....
aku br je balik dari teluk batik
penat giler dowh,..
ak ase nk tdo jer, tp pk nk update blog punyer pasal
aku gagahkan jugak la tuk menaiping di cni..

mmg best habis p site visit kat perak ni.
even bnyk abis duit tp leh kate berbaloi laaa...
leh karok ag ngn suara yg sumbang...
hahahahahahahaha.........

pengajran p perak x ni adalah:
1) kalo p pantai bwk bju n seluar lebih
2) klo peluang dtg jgn sia2kan
3) bwk charger phon even gado ngn cakiya
4) rancang aktiviti dgn sempurna b4 keluar kt pntai mlm2

Pengalaman yang plg best adalah aku leh naik mto bot
wah, seru giler!!
prasaan takot, teruja, seronok campur aduk jdi happy!!
time ksh ya allah, kau berikan kenangn terindah ni.
ak arap len x leh g cuti2 ngn cakiya..
amiinn............

kat bwh ni ad sikit photo kenangan,
klo nk tgk lebey2 p la kt fb ak
sana ad yg lg best untuk santapan mata










aku ase smpai cni dulu,
mata pn da ngntk,
so nyte2 semuaa..........

Monday, April 18, 2011

kata2 hari ini..

salam sayang semua...........
ak ad amek kata2 ni dr fb kwn aku...

Dengan wang anda dapat membeli rumah tapi tak dapat membeli kehidupan Dengan wang anda dapat membeli jam tapi tak dapat membeli waktu
Dengan wang anda dapat membeli katil tapi tak dapat membeli tidur yang lena
Dengan wang anda dapat membeli buku tapi tak dapat membeli pengetahuan
Dengan wang anda dapat membeli doktor tapi tak dapat membeli kesihatan
Dengan wang anda dapat membeli darah tapi tak dapat membeli hidup

bguskan kata2 tu...
jp ag nk p ipoh tp ape pn ak xciap2 ag,
semalam lak exhibition mikoi
xgempak puun sbb aku nyer group circuit xjln.
neh ad ak amek gmbr tuk kenang2ngn.












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
kalau nk tgk lebih2 kena la bkk fb aku.
 uhuk, promote!!

Sunday, April 17, 2011

Heart 2 Heart

Maam ni nonton lagi yuk!!
movie ni adik ipar yang saran kan
cerita dia ok, tapi sedih habis
aku arap cakiya leh jadi seromantik ni
even lam mimpi....
uhuk!!!

sinopsis?
anak muda yang berjodoh, tapi si gadis terpaksa iot kata ibuya
supaya couple ngn anak kawannya.
then, si gadis kemalangn trus jadi buta dan bisu.

si lelaki 2 lak ad pnyakit jantung tapi laki ni romantis habes!
so, kire lengkap la penderitaan diaorg....
sape yg nk tgk cite ni, sedia tisu bnyk2 en,
sbb aku sedia sikit je tapi xcukup



cinta itu seperti kapuchino
enak d minum pada saat panas
tapi, resikonya cepat habis
kalau xmahu cepat habis,
diminumnya perlahan-lahan
tapi resikonya cepat sejuk
cinta memang buat kita serba salah.

selamat menonton!!! '_* ({})

Maharaja awak

Salam satu malaysia semua......
hari ni aku ada benda nk share...
tuh kat atas sana
MAHARAJA LAWAK
uhuk!!

aku paling minat ngn JOZANsbb dia perform best
dan lawak dia pn spontan
evn ramai ag yang lawak2
tapi bg aku xla lawak sgt dan aku tgk pn biase jer!!

maybe sbb mata hati aku dah d curi dengan JOZAN
yang lawak berirama...
hahahaahahahaa.......





















anyway korang pn support la jozan en..

salam sayang semua...

Friday, April 15, 2011

Baby 2nite

malam ni adlah malam yg agak best laaa........
sebab yang plg utama, aku leh join ke anugerah
ape benda entah aku main join je, under club japanies.

tema alam ni adalah retro,
tema yang paling aku xsuka sbb ssh nk plih bju.
aku main bedal je.
janji leh pakai dah laaa...........

kat bawah ni ade la sikit kenangn mlm ni.
klo nk tgk lebih2 kena la bkk my fb
kat sebelah 2.

anyway, aku enjoy mlm aku
dengan nyanyian hel amir yang aku sendiri xknl,
da la xbwk spek, cam ne la aku nk nmpk yang mane 1 hel amer.
hahahahhahahaaa..........................
nasib aku xmnt dia.










well, aku ase sampai cni dulu sbb aku pn dah nk tdo.
rindu cakiya gk neh, even gado still rindu dia.
dia plk klo da gado, mst wat biase jer
coll aku bkn nk mntk maaf ke hape
ngn slumber je ckp cam xde pape yg jd.
he always like tht.........
kadang2 aku sendiri jd trfikir,
aku gado ke ngn dia??????

melalut mlm2 neh...
nyte semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~~~mimpi indah yaaa~~~