Wednesday, November 16, 2011

makmal hari ni???

Assalmaualaikum semua................
arap2 suume sihat la hendak nyer!!!
cam suare chef wan lak lam kpala aku ni...
huhuhuhuhuhuhu.................

ok, blog kali ni aku nk isi kan ngn lab season hari ni
sepagi aku ngn kengkwn group dok godek2 motor tu
assyik problem ajer!!!
slame aku wat makmal ni
ni kali ketiga dan xpnh bejaya siap awl
ape dajal la yg kene ngn group kitorg
biase r manusia blajar dr kesilapan.

dah tension sgt motor xgerak2
aku pe ag, cam biase r, main2 tyme....huhuhuhuh
kje nyer dok amek gambar ajer!!!
dan ini la hasil nyer





haaaaaaaaaaa...............
nampak cam susah kan???
tapi senaunyer xde la ssh sgt pn
sikit2 aku leh paham cam ne motor tu leh gerak

dan ade presnt skali sekale tuk korang
jeng jeng jeng......
videeeooooo aku rakam pg tadi


tu je kot....
selamat menonton dan selamat malam....
wassalam........

Tuesday, November 15, 2011

aktiviti tyme cuti sem

Asslamualaikum semua kawan2,
amacam cuti sem korang????
syk x??

aku cm biase r, blk kg da xde keje lain
dating ajer. abes tmpat kiteorg p
smpai da gelap kulit aku ni >kuat gilo....<

pgalaman best  leh naik, rakit tuk seberang sunngai
ngn moto2 skali kiteorg angkut..
tu la, fakhruddin ni tau bawak aje
xsedar yg jln tu sdg d baiki




 
pas tu lepak2 tepi pantai
biase r org ngh hangat becinta....
uhhuhuuuhuhu.............

aku bahagia, arap2 korang pn bahagia gak
tu je kot nk cite wat mase ni,
nk layan ghost whisperer jap
uhuuuuuuuuu.............

wassalam.............

Saturday, October 29, 2011

movie tyme...

assalamualaikum semua............
malam ni aku cbuk duk ajar adik ku ni hapal buku keje dia
sambil2 tu dok layan cite indon ni

tajuk bukan main gempak agi en?????
tapi xde la segempak citenyer!!!!
cite dia kisahkan bdk kg p bndr cr makan
konon nk cr duit cara mudah,tapi yg special nyer
dia org ni xjualan,tapi sebaliknya mreka menipu
konon nk jualan tapi sebenarnya org lain yg layn pelanggan tu
cam tu la lebey kurang.

dan muvie yg no 2 yg aku tgk adlah
cite ni lak kisahkan sal dia mulut celupar
suka main2 sebut nama tuhan dn last2 di nazar nk nikah dengan penjual kat tepi jalan kalau di menang hadiah kereta merah tuuu......
tapi lepas dia menang, di lupa kan nazar di dn selalu dapat sial
sampai la, dia tekat utuk cari lelaki tadi kat kampung nyer.
malang nya lelaki tadi tengah tunggu hari utuk menikah dengan perempuan pilahan ati nyer.
last2 kene la tgk sendiri en....

dan sekarang ni aku ngh tgk filem ni...
cam ne cite di?????
aku pn xley nk cite ag sbb aku baru je nk tgk...
jom nonton..
selamat menonton semua an selamat hari minggu....

Wednesday, October 19, 2011

indahnya islam

Assalamualaikum semua, ptg ni aku nk share 1 bnda ni
aku jmp kat fb n aku ase mmg ptt aku share kat blog ni.


KOMANDAN & 37 PRAJURIT PENGAMAN MASUK ISLAM: Kapten San Jin-Gu adalah salah satu... komandan Brigade-11SF, pasukan pengaman PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Iraq.
Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Iraq Utara. Ketika bertugas di wilayah tersebut, beliau sering mengamati orang-orang Muslim bersolat berjamaah di Masjid. Kebetulan markas pasukannya berada dekat dengan masjid. Dia sangat hairan dengan gerakan-gerakan solat tersebut.
Oleh kerana ingin tahu, beliau mencuba meniru seluruh gerakan solat dan mempraktikkan di biliknya secara sendirian. Ketika mempraktikan itulah dia merasakan ada ketenangan dan perasaan damai yang hadir dalam hatinya.
Itulah sebabnya, pergerakan solat tersebut kemudiannya dijadikan program meditasi dalam pasukan yg dipimpinnya (disamping Yoga), dan ternyata sebahagian besar anggota-anggotanya setelah melakukan gerakan2 solat tersebut, mereka merasakan perasaan yg sama, mereka juga merasa lebih tenang dan damai.
Sejak itu Kapten San berinisiatif mempelajari Islam untuk mengenalnya lebih dalam lagi, dan akhirnya dia memutuskan untuk memeluk Islam. Ketika niatnya ingin memeluk Islam disampaikan kepada anggota-anggotanya, beliau berkata : "Aku telah menemukan cahaya kehidupan yg sesungguhnya, aku ingin berada dalam cahaya tersebut, dan cahaya itu adalah Islam".
Tanpa di duga, secara spontan 37 anggota bawahan yang dipimpin olehya mengangkat tangan mereka, sebagai tanda ikut bersama komandan mereka - juga untuk memeluk Islam.
Subhanallah..!!
Walhamdulillah..!!
Allahu Akbar...!!

wallahualam....
now nk prepare tuk malam ni nyer exam...
doa kan aku biar ley jawab ngn baik ok
thx!!!!

Monday, October 17, 2011

Exam lagi deh!!!!

hai semua..........
aku tension sket hari ni,
ye la, semalam exam, hari ni exam esok pn exam gak
bile nk rest ni????
ni schedule aku tuk mggu ni,


capek deh!!!1


tapi cam ne skali pn mesti la aku ade masa tuk main kan???
study jerk, leh pch kpala kot
uhuuuuu...........
sambil2 study, ini la yang terhasil
karya seni agung la konon..


uhuuuuuuu............
kren x??? mst ad yg menyampah
biase la org tengh angau..
bak kate nian yee
lapar pn da xrasa,
minum air rasa cam makan nasik ajer
huhuhuhuhuhuhu..........

anyway, smpai kat cni dulu,
aku nk smbung study sket
korang doa2 kan aku juga ya....
amin.....

Sunday, October 16, 2011

``````````happy day ever.......

assalamualaikum wrt...........
mlm ni nk cakap sal ape en????
hurrrmmm, tajuk da best da,
just nk cite org tersyg mai bp kot...

ooopsss....pecah rahsia..
jgn kasi tau sape lak en,
n yes, my belove come to meet me b4 he going back to kelantan...






how sweeet..........
pe ag yg best en??? just kite org melalak kat pusat karoke tu
then, huemmmm nonton movie
tajuk nyer REAL STEEL...


cite dia best abes, ag pn house mate ak yg cdgkn p nonton movie ni
so, aku layan ajer!!!!!!!

dan last skali bnda yg aku plg xsuke akn aku hadapi esok
yak ni, exammm..............waaaaaaaaaaaaa
xnak exam bleh x?????

xsabar nk blk kg, t leh date ag....
uhuuuuuu.......heppy nyer aku
terima kasih ya allah kerana aku ada gembira
wasallam....

Wednesday, October 12, 2011

Makan malam di rumah

Assalamualaikum semua kawan2....
malam ni korang makan klat mana???
haaaaaaaaaaaaa..........
nak cite 1 rahsia, aku makan malam kat umah aje...
kawan satu umah yang masak,
nasib baik ada yang pandai masak kan???

ini la menu hari ni..







haaa, ni la menu hari ni....
best jugak, sekali sekala leh makan kat umh kan??
tapi  mesti la xley nak lawan ngn
pucuk paku cicah budu..
uuuuhuuuuhhuuuuu...........

mst ada yang terkejut,
eh, asal ad VODKA ni kn???
hihihihihihi, yang tu perhiasan ajer!!!
tah mana datang aku tgk ade kat umh 2
biase la en, org bndar xcam org kg

tapi aku bukan geng yang kaki2 itu dan sewaktu dengannya ok!!
im'pure...
huhuhuhuhuhuhuhuhu........
asenyew sampai sini dulu kot tuk hari ni,
tyme tu gayut ngn orang tersayang la plak.
wassalamualaikum wrt

Tuesday, October 11, 2011

Doa-Doa harianku......

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya.........
malam ni aku nk share satu pic ni dan aku suke baca doa2 ni..
harap korang pn amalkan selalu okies.....


sampai sini je kot, banyak keje lol....
uuuhhhuuuuuuuu.........
wasallam...

Monday, October 10, 2011

Rumahku, Syurgaku........

Assalamualaikum teman2 sekalian.....
malam ni aku nak share satu bnda yang aku jumpa kat facebook..
mmg da ramai yang share tapi aku ttp ank share gak....

ini dia....

‎22 Sebab Malaikat Rahmat tidak akan memasuki rumah anda....

1-Rumah orang yang...
memutuskan hubungan Silatul Rahim.

2-Rumah orang yang memakan harta anak yatim secara haram.

3-Rumah yang memelihara anjing.

4-Rumah yang banyak menyimpan gambar yang mencerca Para Sahabat Nabi, orang yang telah mati dan sebagainya.

5-Rumah yang mengumandangkan nyanyian yang memuja selain daripada Allah SWT.

6- Rumah yang sering meninggikan suara.

7- Rumah yang didiami mereka yang syirik kepada Allah SWT seperti tukang tilik, ahli syihir dan nujum.

8-Rumah yang menggunakan perhiasan daripada emas seperti pinggan dan mangkuk daripada emas.

9- Rumah yang makan makanan yang berbau seperti bauan rokok, perokok, penagih dadah .

10- Rumah yang didiami mereka yang sentiasa bergelombang dengan maksiat.

11- Rumah yang didiami mereka yang melakukan dosa-dosa besar.

12-Rumah yang didiami mereka yang derhaka kepada kedua ibu bapa.

13- Rumah pemakan riba,intres.

14-Rumah yang mengamalkan budaya syaitan seperti kumpulan rock.

15- Rumah yang memiliki patung-patung.

16-Rumah yang memiliki loceng seperti loceng gereja.

17- Rumah yang didiami peminum arak.

18- Rumah yang mempercayai tukang tilik.

19- Rumah yang didiami mereka yang mendapat laknat Allah SWT, pemakan rasuah, pemberi rasuah dan mereka yang mengubah kejadian Allah SWT seperti wanita yang mencukur bulu kening, wanita yang memakai gelang atau rantai di kaki.

20- Rumah yang didiami mereka yang berhadas besar tanpa mandi Janabah/Junub.

21- Rumah yang melakukan pembaziran ( berhias dengan berlebihan ).

22- Rumah yang melakukan maksiat di dalamnya.
Wallahualam...............
 
dan ini la rumah idaman aku...uhuk!!!!
 






 

Wednesday, October 5, 2011

Wanita itu anugerah.........

ASSALAMUALAIKUM SEMUA KAWAN2...........................
hari ni cukup tenang untuk tidur, sbb cuaca mendung aje...
tambahan plak dengan org yg br d lamun cinta kn???
uuuhhhhuuuuuuuuuuuuuuuu..............
best nyew bile ad orang syg...

hurm, sbnr nye ak nk share 1 bnda ni, ak amek kt fb
asenye ad yg da jmp bnda ni,
tp ak ttp nk share gk, cm biase r kn????


MENARIK UNTUK LELAKI TAHU... NEVER MAKE WOMEN CRY... :)
Wahai Tuhan, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:........

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
Ku kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
Ku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
Ku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
Ku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
Ku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
Ku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana Ku berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

 
“WANITA itu ISTIMEWA” :)
wallahualam.......

Monday, October 3, 2011

cuti-cuti malaysia.....

Assalamualaikom dan selamat malam semuanya........
malam ni aku just nk cite betapa syok nyer leh p cuti2 kat melaka.
like first trip kiteorg la ni,
sbb rancangan nyer akn lebey bnyk ag tempat2 menarik
yang bakal kiteorang kunjungi buat masa terdekat ini.

betapa syok nyer jalan2 sampai xsedar dah abis basah satu tubuh ni.
tapi cian die da pening2 sbb xcukup tido, pas tu kena daki bukit ag..
ish2 cian2, jahatnya aku...uwahahahaha.........

anyway thx cyg sbb sporting habes!!!
paling best, dah kepenatan jalan2 tu sempat ag kami p makan ais krim
kire abes la 1bekas tu share 2 org jew...
hahahahahahhaha............dasar makan banyak!!
uhuuuuuuu................>KERANA AKU CINTA GEMBIRA<




klo nk tgk lbh2  bkk la fb caye en...........

Thursday, September 29, 2011

Perkongsian.......

Assalamualaikum dan salam perpaduan semua....uhuk!! cam nk pancing undi la plk en...
aku da lame x isi blog ni, well kalo da duk umh 2 mmg xde tenet la kate org
campur lak ngn xde masa asyik ngn keje je...

hari ni aku nk share bnda ni, aku jmp kat FB ase nyer ad yg da terbaca kat mana2 en,
tp xpe la ni tuk org yg xbaca ag kot!!!


Sekarang ni ramai yang pakai cincin....tapi ikut suka dia je..
sunnah nabi jara...ng nak ikut ..
Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,
dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!! ..oppss

khinzir lembut sikit , jika kesemua jejari kita menyimpan kuku
yang panjang.... bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk
kesemua babi-babi tersebut..... potonglah kuku anda.


The Truth

Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun
hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai
berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak
membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi
menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang
bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahankotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan
seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong,
dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk
ke dalam kepala.
Percayalah.
Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan
mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau
lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Additional info

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam
najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang
walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah
berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Ini
tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..


Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah
bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi
Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai
cincin pakailah di jari

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)


dan jangan memakai pada jari


1] jari tengah
2] jari telunjuk


Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari
telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang
dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.
Perhatian
Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.
p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.
((Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-'Asqalani (10/345) menyebut:
لم يثبت في ترتيب الأصابع عند القص شيء من الأحاديث .... وقد أنكر ابن دقيق العيد الهيئة التي ذكرها الغزالي ومن تبعه وقال : كل ذلك لا أصل له ، وإحداث استحباب لا دليل عليه ، وهو قبيح عندي بالعالم ، ولو تخيل متخيل أن البداءة بمسبحة اليمنى من أجل شرفها فبقية الهيئة لا يتخيل فيه ذلك . نعم ، البداءة بيمنى اليدين ويمنى الرجلين له أصل وهو (كان يعجبه التيامن)
Maksudnya: "Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadithpun... Ibn Daqiq al-'Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: "Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan."))


wallahu a'lam.

Friday, June 17, 2011

keje petang ni...

assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya....
cyeee........cam pembaca berita pun ada gak en??
ku cume nk share ler!!!
best sgt2 leh keje kat mall ni
bkn sbb keje dia, tp sbb kwn2 yang suporting n bnyk bg nasihat
smbil2 tu mst la mngarut bnda bukan2 sama2
hahahahhahaha..............dia org sume da kawin en, aku je yang lom,
so sedap je nk dgr cite2 diaorg..

aku just senyap je...

ai ni msk keje kol 1.30pm so sedap la meroyan pg ni..
ida anak ripin lak cbuk dok nk kasi tau aku sal cakiya..
tah hape la yg dia nk kasi tau!!!
nk kene dak ni
pulas telinga kang!!
wat aku resah ajer!!!

keje la leh ilangkn rasa indu aku pd dia
tht aku xde la nk ngamuk kat dia je keje nyer!!
uhuk!!!!!!!!!!
aku ase stakat ni dulu la en aku nk FB sat
ni pn leh bkk kejap ker!!
huhuhuhuhu..............
daaa............... semua... cya!!!

Sunday, June 12, 2011

Cuti ini......

Salam ukhuwah semua...
sekarang ni aku ngah sibuk ngn keje, xsempat la plk nk bukak tenet...
biase la aku bukan jenis orang yang nk bergantung pada famili 100%
tepaksa la keje sbb nk bli moto.
anyway aku da dapat sebuah moto
uhuk.............cam cepat lak dapat duit en???
mst la loan der!!!

kalo sape nk kenal leh la p D'URBAN kat kbmall tu.
t aku promot baju skali...
hahahhahaha.............2 in 1 kate en!!



Dean lak jarang2 je kontek....
aku cbuk, dia pn sibuk.
so, xdam la plop nk msg cam pasangn lain.....

well, ai ni cuti, so kena la masuk dapur
jom asap kan dapur!!!
wasallam................

Wednesday, May 11, 2011

Cerita kita

Assalamualaikum wrt semuanya...............
well, tajuk lain macam en, tapi xde la segempak 2
just nk ucapkan kerinduan pada dean.

hhurrrmmm.......semalam Dean coll, kita borak2 kosong.
makin aku kenal dia makin aku suka dia.
Dean is so sweet, sory sbb buat awk tambah serabut
tyme awk dah cukup serabut ngn mslh awk.

Dean: tengok ni, jeng3...
El: apa 2? baju ke?
Dean: xah sarung bantal. malas nk basuh amek yg br.
El:ooooooooooo...........ingt kan baju. tapi sarung bantal 2
     klo awak rendam dengan klorox bleh tggal kot.
     masukkan air panas mesti puteh balik..
Dean:eeemh, nape xmasukkan air teh terus.
El:hahhahahahaha.....ye x ye gk, xpnh tpk lak!

uhuk!!! itu la Dean, so cuwiit..........
im in love again....pewiit!
hope our relationship never end.

then, nak kongsi la skit ngn korang
maybe ad yang da tau, kan ad kat fb n youtube,
tapi aku tetap nak share antara movie yang aku nk sgt tonton
jeng jeng jeng.......
SEKALI LAGI CINTA ITU MILIK KITA.........




SELAMAT MENONTON...........^^

Monday, May 9, 2011

Cerita tentang cerita??

Salam peperiksaan semuanya......
maklum la skarang en musim exam, sume sibuk ngan buku..
aku lak, nak break sal buku jap
n aku nak cerita tentang cerita.
antara drama2 yang aku suka tgk adalah
jeng jeng jeng.....

SUPERNATURAL




yang paling aku minat???
mesti la hot guy the Dean..uhuk!!!
pic last ni adalah castiel>not sure the spelling rite o not<
tapi cast pun best gak, and boby singer of coz...
even cerita dia makin mengarut skarang ni
tapi aku xboring nk mengadap cerita ni
sbb Dean so damn hot n kadang2 dia comei....

then, drama kedua yang aku follow izzz...
jeng jeng jeng...
VAMPIRE DIARIES




kalau drama ni, beza sikit
sbb aku lagi suka yang jahat2 sikit
tuuu dak yang atas yg xpakai baju 2
uhuk, nama dia Damon lam cite ni
dia mmg jahat sikit, tapi aku ase dia sweet je
tyme ckp ngn elena...gaya dia ad sikit cam Dean supernatural tu..

and the last one
aku suka tgk cite ini..
NO ORDINARY FAMILY



kalau dalam cite ni lak, aku paling interest kat
anak pempuan dia..
sbb aku ase dia agak cantik
n kuasa dia yang leh dgr isi hati org...
xsbr nk tgk dia beraksi..uhuk!!

well, korang enjoy ur self
jgn stress2 study jer!!!
hidup hanya sekali, cr la kenangn sebanyak mungkin
>klo jd org skema pe je kenangan depa en??<

Thursday, May 5, 2011

Hidup sementara

Assalamualaikum teman2 ku sayang...........
hari ni aku teruja ngn satu post dari kawan satu uni aku
aku harap dia sabar je la dalam hadapi dugaan idup.
kadang2 kawan xmacam kawan, musuh tu yang macam kawan
aku da bnyk kali kena kot!!!


Hari ni jugak aku ad terlihat sesuatu yang menarik,
jadi betul la orang cakap,
hari ni kita mengata orang, esok orang mengata kita..
jadi xboleh nk slhkan sape2
semuanya takdir, kita yang pilih untuk mengata orang dulu
so, jgn la trasa sgt klo ad orang yang mengata kita kat blakang.
agaknya ini la hukum karma kan???
amit2....

patutla cakiya marah sgt aku sibuk sal orang
sebut cita cakiya lak, dia kat kampung jumpa mammy daddy nyer!!
aku rindu dia teramat la bnyak!!

Dan aku gak nk share kegilaan aku sekarang,
even musim exam tp aku tetap sama.



jeng jeng jeng...........
ZOMBIE LANE...
moh le kita pakat main game ni, interesting n xboring dop ngadap lptop ni
sampai sume keje xuwat
bahaya gak en???
so, aku ase smpai d cni dulu tuk kali ni.
pada kwn2 d luar sana, jujurlah pada diri dan kawan2 anda
sbb mereka akan melakukan benda yang sama
sepertimana yang anda lakukan kepada mereka
kerana Allah itu maha adil,
setiap perbuatan pasti ada balasannya...
wallahualam......
luv u guys!!!!!!!!!!!!!